lunes, 23 de marzo de 2009

LAS RSS

1. ¿ Que són les RSS?

RSS és un una família de formats de canals web XML utilitzat per a publicar continguts actualitzats freqüentment com ara llocs de notícies, weblogs o podcasts, i per mitjà del qual es pot compartir la informació i usar-la en altres llocs web o programes. És en essència una sindicació de continguts.

El principal avantatge del sistema és l'agilitat, ja que es fa innecessari haver de descarregar les imatges i els altres elements de la web, descarregant-ne només els titulars. I també el poder ajuntar el contingut de molts llocs web en un sol espai.

Un programa que usa RSS s'anomena agregador, i n'hi ha de molts tipus. Incrustats a navegadors web, widgets per l'escriptori, en programes de correu electrònic, en pàgines web dedicades i en programes dedicats.

2. Per a què serveixen en educació?

Les RSS poden ser molt útils en educació. Ja que podem subscriure’s a pagines de interès relacionades amb l’educació i rebre totes les actualitzacions.
Al estar subscrits ens permetrà veure les actualitzacions de les pagines sense la necessitat de entrar a cada pagina. I d’aquesta manera estarem més al corrent d’allò nou que es publica en les pagines del nostre interès.

3. ¿Que he aprés?

He aprés ha agregar pagines del meu interès a un programa agregador. He utilitzat el programa GOOGLE READERT també he après a exportar les meves subscripcions a un arxiu OPML. A més, també he après coses relacionades amb el concepte de les RSS

No hay comentarios:

Publicar un comentario